Frivillig arbeid i den dominikanske republikk

Skrevet 29.08.2013 i kategorien Blogg - 7 kommentarer


Hei igjen bloggen! 

Denne uken har vi hatt så mye skole at jeg nesten ikke har hat tid til og sole meg engang!:( 

I dag har vi vel hatt 6 timer i strekk med matte, men jeg merker at jeg skjønner mer og mer for hver dag. 

Det jeg egt ville snakke om var bare at jeg har meldt meg opp i frivillig arbeid her nede! Vi har et program via skolen hvor de som vil kan melde seg på frivillig arbeid med dominikanske barn så nå er jeg blitt engelsk lærer for 10 små dominikanske barn!

:D

 

 

Meg som lærer? hehe. det er supermorro. Barna fikk hver sin egne kladdebok fordi her nede er de ekstremt stolte av og kunne vise frem til familie/bekjente og andre venner at de tar del i vært frivillighets arbeid. At de går på skole, at de lærer engelsk! Så de tar med seg bøkene sine så de kan vise stolt frem hva de har lært iløpet av dagen. De snakker omtrent bare spansk. Det er jo derfor jeg er der! For å lære de engelsk. De lærer fort. Denne dagen var vår første dag så det ble en introdusjonsdel først hvor jeg f.eks sa hva jeg het på spansk, så på engelsk. De måtte gjøre det samme så har vi jo tavle hvor vi kan skrive ned det vi snakker om i timen så det er lettere for de å skrive det ned i boken sin. Så det de lærte var " My name is Malin(deres navn). I am 19 years old. I live in cabarete. Så 1-10 , one,two,osv.......

Sånne småe ord. Dette tok jo litt tid, men det kom seg mer og mer og tilslutt hadde alle barna fått det på papir. 
Etter dette avsluttet vi med og tegne en strekmann på tavlen-så strek mot ---head--shoulders-knees-toes-eyes-ears-mouth and nose.. Så ser dere kanskje selv hvilken sammenheng.. !

Alle barna måtte stå opp å synge sangen mens de danset til det vi sa. Hode skulder kne og tå! haha. De elsket det. Kommer nok til å sitte i hue dems resten av livet.

Kommer mer senere.. men får ikke inn flere bilder. nettet er klikk O:-) MEn fikk ihvertfall snakket om det jeg ville dele med dere! Frivillig arbeid er utrolig koselig og barna setter så stor pris på arbeide vi gjør! samtidig legger jeg meg om kvelden med en god følelse inni meg etter timen når jeg vet at jeg hjelper små barn som kanskje ikke lever så veldig fint. At jeg bidrar til å gi de et smil rundt munnen og noe de kan være stolt av !:)

Godnatt Norge!

 

Yoga, spinning, sol, SALAMANDER

Skrevet 22.08.2013 i kategorien Blogg - Én kommentar


Hei igjen bloggen!

2 dager siden nå? Vel! Dagene her kan bli litt hektiske og travle til tider så det er ikke alltid like lett å oppdatere bloggen min, men jeg gjør så godt jeg kan. Denne gangen blogger jeg ikke for å få lesere, men rett å slett fordi det er som min egen reisedagbok. Det er også en super mulighet for andre yngre/eldre som vurdere utdanning i utlandet eller med studyaway.

So far, so good! 

Nå kom jeg akkurat hjem fra en 45 minutter med spinning. I dag var jeg på min første spinningtime her nede sammen med 2 andre elever som også vil ta spinning fast. Vi tar spinning via noe som heter spinningcabarete.com som i mine øyne var utrolig bra og til å anbefale. Vår instruktør var da amerikansk så man trenger ikke kunne snakke flytende spansk eller noe sånn. Man drar dit, får instrukser så i tillegg er første timen gratis. Men vi er alle fast bestemt på at dette vil vi gjøre 2-3 ganger i uken. Regner med at det blir 2 ganger og grunnen til det er fordi vi også har yoga 3 ganger i uken. 

 

Her nede går man i bikini 90% av tiden så det er kanskje greit om man har en litt snexy stump? neida. Trening er generelt bra for kroppen og det gir mye energi og god søvn. Så som jeg nevnte over så har vi yoga 3 ganger i uken. Yoga er ikke slitsomt, men det er veldig vanskelig. Man strekker og bruker muskler som man ikke engang vet at man har! man blir støl omtrent imens man holder på de første gangene, men tilslutt så går det vel helt greit. JEg er veldig myk, tøyelig? fra før av så for meg var noen av øvelsene veldig deilig og avslappende imens andre slet jeg mer med da balansen min ikke er helt til å skryte av enda.  Vi har yoga i 1 time 3 ganger i uka om jeg ikke husker helt feil?. Er ihvertfall også noe jeg vil anbefale!

 

 

SÅ tenkte jeg at jeg skulle snakke litt om skolen for den er jo faktisk grunnen til at jeg er her selvom det ofte kan føles ut som en vanlig 2 ukers ferie! Det har enda ikke gått helt opp for meg at jeg ikke skal hjem herfra på lenge, men det kommer vel med tiden. I dag har jeg tatt noen bilder av skolen vår! det ser veldig enkelt og greit ut der. Det er da kun norske elever siden jeg reiser med en norsk skole! Studyaway er da norsk! 
Det er veldig intensiv læreplan vi følger. En sånn skole er ikke for alle. F.eks jeg tar historie som er et 2 års pensum på 3 mnd. Det er et stort, tungt fag å jobbe med, men om man virkelig er innstilt så klarer man det. Jeg har fremføring om de store oppdagelsene allerede nå på fredag. Og om føydalsamfunnet! I mattematikk starter vi nesten på et nytt kapittel hver dag så jeg føler jeg henger litt etter, men jeg prøver så godt jeg kan å lære meg det som skal til etter skolen. Også å forberede meg før neste time. Her nede skal man beregne å gjøre like mye lekser når man kommer hjem fra skolen som man har timer på skolen. Altså har man 3 timer matte på skolen, bør man helst gjøre 3 timer matte når man kommer hjem fra skolen! Foreløpig syntes jeg det går veldig fint! Jeg er mye flinkere enn jeg har gitt meg selv credit for!  

Skal bestå eksamen med 6!!! nei. det er kanskje et litt høyt mål for meg selv? Men vi får se! 

 

I går var jeg og Therese og fikset neglene våres! Jeg hadde jo litt lange negler fra før av, men her nede har de blitt så stygge og tynne så jeg valgte og ta akryl. Vi begge valgte og ta akryl negler. Her nede kostet det kun ca 40 norske kroner og i tillegg gjorde de det så fort! JEg er veldig fornøyd med reslutatet. Jeg valgte design på 2 av fingrene mine. 2 små rosa blomster med glitter i midten. Ikke for mye, men ble supersøtt og veldig fint :) Stedet ligger rett ved siden av her vi bor (hummingbird). 

 Spist toblerone.. om det skrives sånn. hmm. jaja ! man ser jo det når jeg har sjokolade på hånden. Så det ikke før nå som jeg fikk bildet opp i 900px. 

Så har jeg funnet meg en liten romkamerat i dag ! det kom en superliten salamander inn på rommet vårt i sta som var superfotogen. Jeg kunne omtrent klappe den også selvom den gikk litt. Jeg ventet litt med å slippe den ut fordi en photoshoot med meg tar ofte litt tid. Jeg tar alle bildene mine med iphone 5! Jeg har kjøpt meg en ekstremt fancy linse til Iphone 5 som tar makro bilder, fisheye bilder og widescreen bilder. Disse bildene som jeg har tatt av salamanderen er tatt med makro linsen til tlf.

 

Jeg la også ut en video av den i sta på instagram (malinelskerlucas).

 

søt, ikke sant? 

Det er mange her. Dette er den minste jeg har sett hittil for de kan komme opp i en ganske stor størrelse. 
Utenom alt dette så har vi vært på stranden, laget oss deilig mat hjemme i leiligheten vår siden nå har vi endelig fått handlet inn litt forskjellig kjøkkenutstyr. I dag har vi spist spaghetti og kjøttdeig! I går var det egg og bacon. Første uken var vi ute og spiste hver dag, men nå begynner vi å tenke litt mer økonomisk så derfor lager vi middag selv hjemme :))

 Nå er klokka 21.30 her. 03.30 i norge! 
Så nå må jeg legge fra meg bloggen fordi jeg og Therese skal gjøre ferdig matteleksene våre så vi har dagen fri i morgen. Ønsker dere alle en fin kveld! Og kos dere i kalde norge. På lørdag blir det ca 50 grader her så jeg må forberede meg til å bli kokt!

Nattinatt <3

 

 

 

 

:D:D


 

oppdrag "finn de andre!"

Skrevet 19.08.2013 i kategorien Blogg - 2 kommentarer


haha! ok. Jeg har nesten akkurat våknet her nede  og jeg finner ingen. Vi starter til forskjellige skoletider og i dag starter ikke jeg før 13. 

klokka her er 10 nå imens hos dere er den 16! Noen av de andre studentene er allerede på skolen, men det er jeg og 2 andre jenter som har helt lik timeplan, men når jeg gikk ut i dag hørte jeg bare vaskehjelpen som snakka superhøyt på spansk, men ikke en eneste elev?. HVOR ER DERE? haha. Jeg har ikke tlf nr dems heller. Har glemt og lagre de nye spanske mobilnr til folka.
Jaja. Her nede kan det være litt risikabelt å gå rundt alene. Man skal helst ikke gjøre det. Folk her er fattige, de vet hvem vi er fordi studyaway gruppen er ganske kjent her så de vet at vi er fra Norge og at vi da er veldig rike. Men såklart, det går som regel fint! Det er bare det at man skal passe litt ekstra på at man ikke tar på seg mye diamanter, går i bakgater alene ovosv. Egt mye av det samme som i Norge, men litt værre her. 

Ok. så nå sitter jeg her alene med hunden vår som heter Prinsessa! Hun er vår vakthund som reagerer hver gang det kommer noen ved porten vår. Vi sitter og gjør matte lekser fordi det er matte jeg skal ha senere i dag. 
Jeg skal straks gjøre meg ferdig så skal jeg gå en tur i banken og ta ut litt pæng så får jeg håpe de andre kommer tilbake. Ellers er det midt på dagen her med steikende sol og 31 grader, så kanskje jeg tar en tur på stranden. Det ligger en kort gåavstand fra hvor jeg bor, så det er ikke noe farlig at jeg går dit alene. Jeg bare føler meg litt viggo. 

Mens jeg skriver så kommer vår yoga instruktør inn! Ok. Hun snakker ihvertfall Engelsk! Jeg kan ikke så mye spansk enda så jeg får spørre om hun vet hvor de andre er.

Hun sa at de sikkert bare var en tur på stranden eller borte på skolen.
Planene for dagen blir vel at etter skolen skal vi ut og handle inn litt mere mat, så skal vi fikse neglene våre. Her koster en fransk manikyr ca 40 kr tror jeg så det er ikke akkurat dyrt. Utenom det så vet jeg ikke hva vi skal enda. Får vente til jeg finner rom kameraten min! Eller jeg vet hvor hun er da. Hun er på skolen og har spansk, men vi har matte sammen senere i dag. Neste tidspunkt jeg kommer til å blogge på så kan det hende dere allerede sover med tanke på at dere ligger 6 timer forran oss.

 

Hehe! sånn går det når man kjeder seg alene. Jeg må inn på badet mitt å vinke til dere! Men nå stikker jeg på min egne lille utflukt. Tar meg en moto og begynner oppdrag " Finn de andre!". Hejdå <3

 

Livet i karibien! mye bilder

Skrevet 19.08.2013 i kategorien Blogg - 3 kommentarer


heeej!

 

 

Nå er jeg på dag 5 her i cabarete og jeg har allerede opplevd så mye! 

Kan starte med alle menneskene som jeg bor med.Vi er 22(?) studenter som bor sammen i vårt egne lille "hotell" som heter hummingbird. Jeg deler leilighet med ei herlig jente som heter Therese! Vi ble kjent før vi reiste over nett fordi vi begge skulle ta samme fly. vi bestemte oss for at vi skulle møtes på oslo lufthavn et par timer før flyet, spise frokost sammen så sitte sammen på den lange flyturen! Flyturen gikk først fra Gardemoen til Frankfurt-så fra Frankfurt og ned hit :) Flyplassen heter Puerto Plata. På flyplassen ble vi møtt av 2 superhyggelige damer som deretter hjalp oss med alt bagasje og buss til hjemturen. Det var så utrolig deilig og varmt og komme hit. Det var mørkt her så jeg fikk ikke sett utsikten fra flyet idet vi var på vei til å lande, men når vi kom så lyna og tordna det så det var ganske spesielt å fly igjennom lynskyer! (aldri gjort det før, så hehe). 


 

Når vi kom frem til Hotellet vårt så ble vi møtt av lærerne, kordinatorene og våre vakter! Også et par andre folk som er dominikanske. Vi ble møtt med velkomstdrink i døren, de tok bagasjen for oss, så satt vi oss ned på "fellesplassen" våres og koste oss til levende dominikansk musikk. Senere fikk vi også alt av informasjon før vi vandret inn på rommene våres! Jeg og Therese har gjort det veldig fint her vi bor. Stearinlys og alt! Jeg får en sånn beroligende deilig følelse inni meg når jeg er her pga alle de lydene fra gresshopper. Vet ikke hvorfor, men det er bare noe med de. Rommene våres er utstyrt med et super aircondition annlegg som ligger og blåser på oss når vi sover om natta, så selvom det er 30 grader ute har vi 22 her inne.


 

Jeg pakket med meg 28kg bagasje og hadde vel ca en 13 kg i håndbagasje. Var ikke lett å pakke til en tur som varer i 3 mnd! Skolen jeg studerer med heter Studyaway for de som lurte på det. Jeg er her å tar opp fag jeg ikke har fra før av som f.eks matte, historie og kroppsøvning. Skolen her er veldig annerledes enn fra i Norge. For det første så har jeg skoledager på kun 3-4 timer. Resten studerer vi på egenhånd! Klasserommene og resten av skolen vår generelt ser helt enkel og grei ut. Vi har aircondition for skolene er helt nye. Den ble pusset opp rett før vi kom hit.
Haha! sjekk deet fjeset. huff. vet ikke hva jeg drev med.. 


 

 

For og komme oss rundt omkring her tar vi noe som kalles for moto. Det er da såklart mopeder som man bare vinker til så kjører de deg dit du skal. Gjerne 5 stk på en liten mopedtaxi. Man kan ta vanlig taxi også, men prisen er litt høyere og i tillegg er det egentlig ganske fun og sitte på med disse mototaxiene og det er også utrolig billig. Koster vel ca 7-8 kr !!! Her nede bruker vi penger som heter pesos. 100 pesos er ca 15 norske kroner. Klokkeslettet er også veldig annerledes. Nå er klokka 21.40 imens hos dere er klokka 03.40. Dere ligger altså 6 timer forran oss :)


 

 

I gatene her går det ville esler og hester. Er en god del villhester her. Store padder, gekkoer, hunder, høner, havskilpadder etc! dyrelivet er annerledes her enn hva vi har det i Norge. Vakten våres her og veldig mange andre bærer også store gevær som jeg stadig hører at de lader. Kniver i buksene sine! Det er et syn som jeg ikke helt har vendt meg til enda, men det kommer seg etterhvert.
Strendene her er helt fantastiske! Palmetrær, kokosnøtter, lyseblått hav, nydelige rev og hvit ren sand. Grei service også! Vi har hatt stekende sol hver eneste dag, 30-35 grader , litt småregn noen ganger, men ellers helt fantastisk. Jeg er så solbrent at det ser ut som at jeg har på meg bikini når jeg ikke har det. Vi tilbringer jo store deler av dagen i bikini, noe som gjør at hvite meg bli til en tomat, men bare vent! Brun blir jeg :)
Her om dagen var jeg og alle andre studentene våre på surfestranda og fikk surfekurs. Jeg har lært meg å surfe og jeg er den fødte surfer! hihi. Jeg klarte det perfekt på første forsøk så nå er det på tidet å prøve med større bølger. Hvis du søker opp stedet jeg bor på så finner du ut at stedet er kjent for surfingen. Hele dagen lang surfer folk på strendene. Kite-surfing er det jeg har sett mest til. 
Folkene her er så hyggelige! jeg har fått meg så mange nye venner her nede : )
 

I går var vi også på en dominikansk aften i landsbyen hos en av lokalfolkene her nede. Det var mange barn og voksne, alle danset og humøret var helt på topp! Barna her svinger på hender og hofter på en måte som er helt insane! De er så flinke og så ivrige og glade. Godt å se hvor mye de setter pris på vårt selvskap og at de smiler og er glade selvom de bor veldig fattig og ikke har den levestandarden som vi har. Jeg tok frem iphonen min og satt på candycrush! barna hadde aldri vært borti noe sånt før så de sto i kø for å prøve. Jeg ble så forelsket i de små fine barna. Vi hadde liveband der som slo på trommer,spilte gitar og sang for harde livet! jeg danset masse med barna(noe som de elsket) og det var kjempe koselig:) 
Dette har vært en fantastisk oppstartsuke og vi har myyyyyyyyye mer i vente! dykking, mer surfing, skole, opplevelsesresier og mye annet. Vi har internett her på hotellet, men jeg har hatt det veldig travelt så derfor har jeg ikke blogget før nå. Har fått så mye inntrykk allerede. Bare posetivt hittil. Jeg kommer til å oppdatere dere så ofte som mulig:)
Jeg bruker da instagram hvor jeg legger ut bilder av det meste jeg gjør her nede. Masse fine bilder så om det skulle være sånn at du vil følge med skikkelig så heter jeg malinelskerlucas på instagram :)

dette tok meg lang tid! nå er klokken 23.16 her. 05.17 hos dere! har skole i morgen så nå er det sengetid på meg. sov godt folkens så blogges vi senere ^^. 

 

Hyttetur

Skrevet 24.07.2013 i kategorien Blogg - 21 kommentarer


Nå er vi i Drøbak på hyttetur ! Ok. Dette er ikke akkurat en vanlig hytte! Jeg kaller det et luksushus fordi det er så utrolig fint her. Jeg er her med kjære svigermor, hennes mann, dems to sønner og en som heter Daniel. Jeg vil bare dele noen bilder av det vi gjør her nede. Jeg har det utrolig koselig her :) skal hjem i morgen for har jobb hele helgen :)

Det var noen bilder ! Vi har også fisket krabber, spist ute og slappet av. Nå sitter jeg i stuen og leser litt :) for øyeblikket leser jeg en historiebok som heter tidslinjer 1+2. Det er en bok til faget jeg skal studere i karibien, men jeg har startet å lese tidlig i år :) I kveld skal vi grille nede på brygga. Spise reker, blåskjell med mer! Blir koselig :) ha en fin kveld! :)))

En ny start!

Skrevet 18.07.2013 i kategorien Blogg - 15 kommentarer


Hei og velkommen til min blogg! :)

Mitt navn er Malin Angelica! Jeg har tidligere blogget på samme plattform, men jeg valgte å legge den ned pga en del uheldige hendelser, men har nå bestemt meg for at jeg vil blogge igjen.

Jeg vet ikke enda hvor ofte jeg kommer til å blogge, men jeg vil starte med å fortelle dere hvorfor jeg plutselig har bestemt meg for at jeg vil blogge igjen. Jeg kan starte med å fortelle dere at dette kommer til å bli en reise og studie blogg. Mine tre forrige innlegg har vært bilder med nedtelling og jeg har skrevet smått hvor jeg skal. 

Nå har jeg gått et halvt år som privatist på sonans i Oslo fordi jeg vil gjøre utdannelsen min så godt som jeg bare klarer! Hvem hadde trodd at jeg skulle få en 5'er i naturfag muntlig eller en 4'er i samfunnsfag muntlig? wow! jeg er stolt av meg selv. Jeg er mye smartere enn jeg trodde selv og trives veldig med å utdanne meg. Jeg har fortsatt samme jobben som jeg hadde før. Jeg dedikerer omtrent all min fritid til jobben fordi det er noe jeg elsker(er servitør). 

Nå er det ikke lenge til skolen begynner igjen og det er grunnen til at bloggen er igang! Jeg er så utrolig spent fordi om 25 dager reiser jeg til den dominikaske republikk fordi jeg skal studere!:D ååh, dette er så utrolig herlig. Jeg skal bo i karibien med andre flotte norske studenter. Jeg vil bruke bloggen min til å fortelle hvordan det er å studere i utlandet, men også for at venner, bekjente og familien min skal kunne følge med på hva jeg gjør. Jeg reiser ned alene. Jeg kjenner ingen enda, men snakker med ei nydelig jente som jeg skal møte på gardemoen ettersom vi skal ta samme fly. Det er veldig dyrt hvis jeg skal ringe eller sende meldinger til alle jeg kjenner imens jeg er der nede så derfor er dette også en bra ting med tanke på kommunikasjon.  

 

Skolen jeg skal reise med heter studyaway. Det er en Norsk skole og jeg har allerede meldt meg inn i alt av facebook grupper, fått all informasjon, begynt å pakke klær, handla inn 300(hah) strandkjoler, bikinier +++++.... Jeg har tatt vaksiner, skaffet meg en supergod forsikring og forhåndsbestilt meg flysete ved vinduet ettersom jeg MÅ sitte ved vinduet når jeg flyr.

Utenom studie tiden der nede har jeg også allerede planlagt hva jeg skal bruke fritiden til. Det blir en god del lesing på fritiden i tillegg til alt annet vi skal gjøre, men jeg skal ikke akkurat hjem derfra på en stund så imens jeg lever livet i herlige karibien skal jeg dykke, bade med deilfiner, klatre og mest av alt vil jeg virkelig lære meg kunsten av å surfe! Stedet jeg skal på heter cabarete! Verdensklasse innenfor surfing. Jeg vil oppleve alt jeg kan imens jeg er der nede og dette skal bloggen min få være med på.

Jeg har kjøpt meg alle skolebøkene som trengs. Jeg leser allerede hver dag nå fordi jeg vil ligge langt forran! Håper jeg kan klare en 5'er når det kommer til eksamen i disse fagene. 

Helt ærlig, jeg er i hundre! Gleder meg så mye til å studere. Ikke bare til å studere, men alle de flotte menneskene jeg kommer til å treffe! Hele følelsen av å bli integrert i et nytt samfunn. 

På bildet under kan du ser hvor jeg skal bo:)

Jeg reiser med flyet fra gardemoen klokken 09.25 den 13 august. Har bestilt et fly tilbake igjen den 09 november. Når jeg kommer hjem igjen skal jeg rett i arbeid igjen i 2 mnd fordi i juletider er det veldig travelt på jobb! Noe jeg ser frem til. Jeg skal også til Norge i denne perioden fordi jeg skal ta eksamen via privatistweb, men i januar reiser jeg tilbake til karibien for å studere mer. 

Jeg har en herlig tid i vente med studie og arbeid! kanskje dere følger med og blir en del av det hele! har bestilt meg HERO3 (gopro) black edition så jeg skal sørge for at uansett om jeg er 10 meter over eller 10 meter under havet så kommer det på denne bloggen. 

 

Måtte eventyret begynne! Karibien, here i come!:) 

 

??????

Skrevet 18.07.2013 i kategorien Blogg - Kommenter her


Tiden flyr

Skrevet 16.07.2013 i kategorien Blogg - 6 kommentarer


Her skjer det ting!

Skrevet 03.07.2013 i kategorien Blogg - 12 kommentarerSom ganske mange har fått med seg så har det plutselig blitt endringer her i dag. Japp! det stemmer. :) kommer en overraskelse senere! har mye å jobbe med her. seeyah!

 

 

ok. i dag er det ikke 1 mnd og 11 dager. men 1 mnd og 9 dager: D

hits