Frivillig arbeid i den dominikanske republikk

Hei igjen bloggen! 

Denne uken har vi hatt så mye skole at jeg nesten ikke har hat tid til og sole meg engang!:( 

I dag har vi vel hatt 6 timer i strekk med matte, men jeg merker at jeg skjønner mer og mer for hver dag. 

Det jeg egt ville snakke om var bare at jeg har meldt meg opp i frivillig arbeid her nede! Vi har et program via skolen hvor de som vil kan melde seg på frivillig arbeid med dominikanske barn så nå er jeg blitt engelsk lærer for 10 små dominikanske barn!

:D

 

 

Meg som lærer? hehe. det er supermorro. Barna fikk hver sin egne kladdebok fordi her nede er de ekstremt stolte av og kunne vise frem til familie/bekjente og andre venner at de tar del i vært frivillighets arbeid. At de går på skole, at de lærer engelsk! Så de tar med seg bøkene sine så de kan vise stolt frem hva de har lært iløpet av dagen. De snakker omtrent bare spansk. Det er jo derfor jeg er der! For å lære de engelsk. De lærer fort. Denne dagen var vår første dag så det ble en introdusjonsdel først hvor jeg f.eks sa hva jeg het på spansk, så på engelsk. De måtte gjøre det samme så har vi jo tavle hvor vi kan skrive ned det vi snakker om i timen så det er lettere for de å skrive det ned i boken sin. Så det de lærte var " My name is Malin(deres navn). I am 19 years old. I live in cabarete. Så 1-10 , one,two,osv.......

Sånne småe ord. Dette tok jo litt tid, men det kom seg mer og mer og tilslutt hadde alle barna fått det på papir. 
Etter dette avsluttet vi med og tegne en strekmann på tavlen-så strek mot ---head--shoulders-knees-toes-eyes-ears-mouth and nose.. Så ser dere kanskje selv hvilken sammenheng.. !

Alle barna måtte stå opp å synge sangen mens de danset til det vi sa. Hode skulder kne og tå! haha. De elsket det. Kommer nok til å sitte i hue dems resten av livet.

Kommer mer senere.. men får ikke inn flere bilder. nettet er klikk O:-) MEn fikk ihvertfall snakket om det jeg ville dele med dere! Frivillig arbeid er utrolig koselig og barna setter så stor pris på arbeide vi gjør! samtidig legger jeg meg om kvelden med en god følelse inni meg etter timen når jeg vet at jeg hjelper små barn som kanskje ikke lever så veldig fint. At jeg bidrar til å gi de et smil rundt munnen og noe de kan være stolt av !:)

Godnatt Norge!

 

Coco:)))

29.08.2013 kl.12:18

Så bra! Ser ut til at dere trives, både elever og "lærere" Må være en god følelse og kunne gi litt av sin tid til barna der, de kommer aldri til å glemme dere:) Stå på Malin, gøy å følge deg, gøy å se at du får til det du vill! Ha en fortsatt fin tid:)

Line - KONKURRANSE

09.09.2013 kl.09:33

Veldig kul blogg du har laget! :-) Jeg blir veldig inspaired når jeg besøker denne. Men du! Jeg har akkurat blitt med i en mega konkurranse hvor du kan vinne en reise! Vil du ikke være med du og?

C

01.10.2013 kl.15:37

Kom innom bloggen din ved en ren tilfeldighet og herregud nå fikk jeg tårer i øyene! Jeg bodde i den dominikanske republikk (i Santiago) for ca 10 år siden i hele 3 år, men har ikke fått mulighet til å reise tilbake enda.. Vi var mye i cabarete/sosua, men likte meg best i bavaro/punta cana.. Du har iallfall kommet til et land hvor opplevelsene vil prege deg for resten av livet og jeg håper du utnytter oppholdet til det fulle! :)

Marianne

01.10.2013 kl.17:17

Hei!

Veldig koselig å se at du har begynt å blogge igjen! Håper på flere oppdateringer fra deg;) Fulgte den gamle bloggen din, og har hatt virkelig vondt av hvordan situasjonen din var da du sluttet å blogge. Virker som du har det mye bedre nå, og jeg vil ønske deg masse lykke til videre :)

Hei:)

19.12.2013 kl.22:56

Har du sluttet å blogge?

Miriam Skjerkholt

05.02.2014 kl.10:50

Så fin blogg du har! Interessant å lese om. Ta en titt innom min blogg?:-)

Hanne

22.03.2014 kl.21:07

Hei! Nå savner jeg virkelig bloggingen din, håper du vil komme tilbake engang:)

Skriv kommentar til dette innlegget

hits